info

kunstenaars
contact

agenda

vorige tentoonstellingen
Fons van Laar - schilderijen en keramiek


India boten 2004 

Zelfportret 2004

Drogende was India 06

vaas 2006


vaas 2006


India boten 2006

Venetië 2006

Om de hectische westerse samenleving te ontvluchten verliest Fons van Laar (1959) zich niet in het doorbladeren van verleidelijke vakantiefolders of boekt hij een last minute flight, maar reist daarentegen in zijn hoofd met de fantasie als touroperator. Zijn voorkeur gaat uit naar het exotische: tropische eilanden en vooral India. In zijn huidige tentoonstelling waagt hij het Indiase taferelen te combineren met een in de kunstgeschiedenis wel erg bekend onderwerp als het Canal Grande in Veneti‘. Op pasteuze en bonte wijze schildert hij de nerveuze mengelmoes van gondels, vaporettoŐs en mensen met als rustpunt rechtsboven in het doek de romige punt van de Rialto brug.
Eveneens kleurrijk en met dik tegen elkaar gezette verftoetsen zijn de Indiase impressies van drogende was aan de rivier de Ganges en het monumentaal weergegeven turkooizen beeld van de stier Nandhi geschilderd.

Het keramische werk bestaat uit grote (±70 cm), met de hand opgeknede buikige vazen voorzien van uiteenlopende gepolychromeerde voorstellingen van middeleeuwse oosterse krijgers te paard, zelfportretten, putti, gondels, flora en fauna. De decoratie van de grootste vaas (±85 cm) is in samenwerking met beeldend kunstenaar Pieter Kusters uitgevoerd.